levelfour

Parkmanagement verkoopt glasvezeldochter ParkNed

Levelfour Networks nieuwe eigenaar

Parkmanagement Waalwijk verkoopt dit voorjaar zijn glasvezeldochter ParkNed aan Levelfour Networks. Dat doet de organisatie om de dienstverlening van ParkNedverder te kunnen professionaliseren. Klanten van ParkNedmerken nauwelijks iets van de overname; de tarieven gaan hierdoor niet omhoog.

ParkNedexploiteert in Waalwijk een glasvezelnetwerk voor bedrijven en instellingen op de bedrijventerreinen Haven 1 tot en met 7 en Zanddonk. ParkNed is in 2009 ontstaan op initiatief van de gemeente Waalwijk. Ze besloot toen een collectief glasvezelnetwerk op alle bedrijventerreinen van Waalwijk aan te laten leggen. Ook alle instellingenin Waalwijk kregen een  glasvezelaansluiting.

Na wat aanloopproblemen in de eerste jaren van ParkNed is de omzet fors gestegen tot bijna één miljoen euro in 2016. Daarmee is ParkNed uitgegroeid tot een van de succesvollere regionale glasvezelinitiatievenvan Nederland met ruim vijfhonderd actieve en aangesloten bedrijven en instellingen.

Bewust
Parkmanagement gaat zich verder toeleggen op het beheer en onderhoud van de genoemde bedrijventerreinen in Waalwijk. Directeur Arie de Wit: “Dat is onze core-business. Gelet op de verwachte groei in het glasvezelnetwerk vinden wij het belangrijk dat specialisten daarmee aan de slag gaan. Daarom hebben we bewust gekozen voor de verkoop vanParkNed. Levelfour Networks is een betrouwbare partner die vanuit Waalwijk garant staat voor de bekende kwaliteit van het netwerk.”

Levelfour Networks richt zich op de aanleg en/of overname van zakelijke glasvezelnetwerken in Brabant, Gelderland, Drenthe en Overijssel. Peter Grotenhuis, CEO van Levelfour Networks,is trots. “We bedienen straks een van de mooiste en grootste bedrijventerreinen van Nederland van glasvezel.”

Noot voor de redactie
Voor meer informatie

Arie de Wit, directeur Parkmanagement en Parkned. Tel. nr. 06-46065057
Peter Grotenhuis, CEO Level Four Networks. Tel. nr. 06-49433333

Onze visie

De ontwikkeling van bestaande en nieuwe breedbandinfrastructuur naar ‘Next Generation Infrastructures’ wordt gezien als van groot strategisch belang voor de ontwikkeling van maatschappij en economie als geheel. Nederland neemt op dit terrein een koploperspositie in. Levelfour Networks baseert haar visie op de behoefte aan de beheersing van de gehele realisatieketen door één partij. Van initiatieven nemen tot exploitatie.

Meer over onze visie