Mogelijk glasvezelnetwerk voor bedrijven op De Hoef

Mogelijk glasvezelnetwerk voor bedrijven op De Hoef

Een plan voor een glasvezelnetwerk voor bedrijven en instellingen op bedrijvenpark de Hoef in Amersfoort krijgt steeds meer vorm. Er ontbreken nog vijftien handtekening om met de aanleg te kunnen starten.

Het initiatief komt van glasvezelnetwerkbedrijf ParkNed Amersfoort. Het bedrijf wil begin maart de belangstelling van de bewoners voor een zakelijke glasvezelaansluiting in kaart hebben. De aanleg kan dan relatief snel starten, want ParkNed Amersfoort is al deels met glasvezel op het terrein aanwezig.

Bedrijventerrein De Hoef is een gemengd kantoren- en bedrijventerrein dat in de jaren 90 is ontwikkeld. De gemeente Amersfoort gaat De Hoef-West ontwikkelen als een nieuwe stadswijk met woningen, maar een groot deel blijft bedrijventerrein. De bedrijven daar worden komende maand benaderd door een promotieteam over deelname aan het glasvezelinitiatief.

Directeur Hans van Dijk van telecommunicatiebedrijf NuCall uit Amersfoort is een van de drijvende krachten achter dit initiatief: ,,We kwamen tot de ontdekking dat een glasvezelaansluiting in Amersfoort behoorlijk prijzig is. Dat begint bij zo’n 300 euro per maand. Dat kan anders, beter en voordeliger, dachten wij, en zo zijn we met het initiatief op De Hoef begonnen.”

Ook op bedrijvenpark Calveen wil ParkNed Amersfoort een zakelijk glasvezelnetwerk ontwikkelen.

Bron: AD – https://www.ad.nl/amersfoort/mogelijk-glasvezelnetwerk-voor-bedrijven-op-de-hoef~a5a8cab7/