Levelfour groeit door overname XRC ICT group

Levelfour groeit door overname XRC ICT group

Glasvezelleverancier Levelfour Networks neemt met ingang van 1 november 2018 XRC ICT Group over. Met de overname breidt Levelfour haar organisatie  aanzienlijk uit en maakt het zich als totaalaanbieder van glasvezelnetwerken- & technieken inclusief bijbehorende diensten op voor sterke groei.

Levelfour Networks haalt met de overname van de XRC ICT Group en haar dochterorganisaties een aantal belangrijke pijlers in huis, die haar positie in de groeiende markt nog meer verstevigen richting de ambitie van marktleider. “Voor ons is dit een strategische keuze en logische stap”, vertelt Peter Grotenhuis, CEO van Levelfour Networks. Het maakt van het bedrijf een aanbieder van ‘total solutions’ in de markt van glasvezelnetwerken. “Gevestigde partijen als KPN, Ziggo en Tele2 zijn ons natuurlijk jaren voorgegaan, maar het is nu tijd om daar een passend alternatief tegenover te kunnen zetten”.

Binnen de XRC ICT Group zitten complementaire bedrijven; zoals NXTcom, dat als internet service provider al gebruik maakte van o.a. de netwerken van Levelfour en tevens haar eigen unieke telecomplatform NXTvoice in huis heeft waarvan momenteel landelijke providers en ook resellers al gebruik maken. Daarnaast ook XRC concepts dat met haar web-development team naam maakt in grote Europese overheidsprojecten en tevens zorgt voor slimme ontwikkelingen op web gebied. Ook master distributeur Westcomm, dat in januari 2017 is toegevoegd aan de XRC ICT Group is een welkome aanvulling in het ontzorgen van partners. Vooral de neergang van ISDN verbindingen wordt daarmee snel opgelost met hybride toepassingen van merken en oplossingen van bintec en Wirewin. De basis van de XRC ICT Group is ooit gelegd door XRC services, dat bekend is van haar ICT portfolio in de Retail- & Horeca. “Een onderneming om extra trots op te zijn, want ze zijn het afgelopen jaar zelfs nog uitgeroepen tot beste ICT specialist in de branche”’ aldus Grotenhuis.

Vernieuwende trends

Met de overname van de XRC ICT Group maakt Levelfour zich op voor een sterke groei in de markt van glasvezelinfrastructuur. “Het is onze ambitie marktleider te worden”, zegt Grotenhuis. Naast de sterke salesorganisatie, brede vakkennis en goede customer care afdeling, brengt XRC ook een ICT- & web development team in, dat klantgerichte oplossingen realiseert. Met dit ontwikkelteam speelt Levelfour sneller in op de vernieuwende trends in de breedband- en telecommunicatie markt. “De synergie die ontstaat met de samenvoeging van beide ondernemingen, biedt mogelijkheden die we anders niet zo snel hadden kunnen verwezenlijken”, aldus Grotenhuis.

Verhuizing en groeikansen

Na de overname verplaatst Levelfour Networks zijn operationele organisatie van Waalwijk naar het prachtige nieuwe hoofdkantoor van XRC in Nistelrode. De dochterondernemingen CrossNetworks en ParkNed verhuizen mee. Deze overgang dient voor eind 2018 afgerond te zijn. De krachten en activiteiten zullen dus binnen de vernieuwde Levelfour organisatie gebundeld worden en verder worden uitgebreid. In de toekomst wil het bedrijf ook diensten als 5G en straalverbindingen aanbieden. Ook biedt de overname groeikansen in België en mogelijk Duitsland. Daar heeft Levelfour ook de ambitie eigen glasvezelnetwerken te bouwen en te exploiteren, vertelt Dave Spijker, CCO bij Levelfour Networks. Doelstelling is eerst de Benelux te veroveren, om daarna langzaam door te groeien binnen de Europese grenzen. De verwachting is dan ook dat meer overnames zullen volgen. . “Wij streven ernaar om rond deze tijd volgend jaar ons werknemersaantal op het mooie ronde getal van 50 te hebben”,  aldus Grotenhuis, maar sluiten snellere groei niet uit gezien de mogelijkheden in de markt. Dave Spijker (CCO) en Mike Noorbeek (COO) zullen namens de XRC ICT Group toetreden tot de directie van Levelfour die naast CEO Peter Grotenhuis bestaat uit Wouter Gerritsen (CFO) en Robert Romer (CTO.

Over Levelfour Networks

Levelfour Networks bouwt en exploiteert zakelijke glasvezelnetwerken (FttO: Fiber to the Office), waarbij de onderneming zich richt op de gehele realisatieketen van initiatief tot exploitatie en dienstverlening. Onder de naam ParkNed verzorgt het bedrijf de aanleg van glasvezelnetwerken. ParkNed is actief op ruim 20 bedrijventerreinen in het zuiden, midden en oosten van Nederland. Dochteronderneming CrossNetworks heeft daarbij een operatieve rol en verbindt de verschillende dienstverleners op de diverse netwerken

Over XRC services

XRC ICT Group is als Europese ICT-organisatie sinds 2007 in met name de Benelux en Duitsland actief. XRC voert voor kleine, middelgrote en grote organisaties ICT-projecten uit op het gebied van internet, telecom, cloud, security, Wi-Fi en POS inclusief de installatie en het beheer daarvan.